چیزهایی که حرارت بدن را فرو مینشاند؟
با آغاز فصل تابستان و افزایش دمای هوا یکسری مشکلات برای اشخاص در سنین مختلف به وجود میآید که رعایت نکردن برخی نکات و توصیههای بهداشتی میتواند این مشکلات را تشدید کند.
با گشتی در داروخانه معنوی و رایگان معصومین(ع) درباره یکی از مشکلات ناشی از افزایش دمای هوا یعنی گرما زدگی و بالا رفتن حرارت بدن داروهایی پیدا میکنیم که استفاده از آنها میتواند ما را در برابر این مسائل در امان نگه دارد.
در روایتی به نقل از زیاد قندی که گفت بر امام کاظم(ع) درآمدم، در حالی که نزد وی، ظرف آبی قرار داشت و چند آلوی سیاه - که در همان زمان، هنگام چیدنش بود - در آن دیده میشد. فرمود: «حرارت در من بالا گرفته و آلوی تازه، حرارت را خاموش میکند و صفرا را فرو مینشانَد. خشک آن نیز خون را آرام میکند و دردهای بی درمان را از تن، بیرون میکِشد“.
همچنین درباره این که چه چیزهایی برای فرو نشاندن مزاج صفراوی(گرم) مفید است؟ احادیثی از ائمه(ع) وارد شده است.
امام رضا(ع) فرمودند: “هر کس میخواهد مزاج صفراوی را فرو بنشاند، هر روز، چیزی تَر بخورد، بدن خویش را باد بزند، کمتر حرکت کند، و به آن که دوست دارد، فراوان بنگرد“.
امام صادق(ع) نیز فرمود: “به فرد تب دار، سه بار سویق شسته شده، داده میشود. این، تب را میبَرَد، تلخه و بلغم را میخشکانَد و ساق پاها را تقویت میکند“.
امام کاظم(ع) نیز فرمودند: ” به تبدار، گوشت کبک بخورانید؛ چرا که پاها را نیرو میدهد و تب را کاملاً دور میکند“.
امام صادق(ع) همچنین درخصوص تاثیر نوشیدن آب در فروکش کردن حرارت بدن، میفرمایند: ” آب، معده و کبد را تمیز میکند، دهان را خوشبو میکند، دندانها را محکم میسازد، چشم را قدرت میدهد و دیده را جلا میبخشد، گناهان را از انسان میشوید، رگهای برآشفته و تلخه تحریک شده را فرو مینشاند، بلغم را از میان میبرد، حرارت را از معده بر میدارد، و سردرد را نیز از میان میبرد“.
ایشان درباره خواص میوههایی که تب بدن را پایین میآورد، فرمودند: “به تبداران خود، سیب بدهید؛ چراکه هیچ چیز، سودمندتر از سیب نیست. همچنین پیاز، تب را میبرد“.
حافظه تان را دوپینگ کنید
آیا می دانید که مغز دانه ها سرشار از انواع آنتی اکسیدان ها و ویتامین E هستند و مصرف به اندازه آنتی اکسیدان ها و ویتامین E می تواند از زوال عقل، پیری زودرس و ابتلا به انواع سرطان ها پیشگیری کند؟
آیا می دانید اگر این مغز دانه ها با شکلات های تلخ حاوی کافئین مخلوط شوند، قدرت تمرکز و یادگیری را تا حد قابل توجهی افزایش می دهند؟
مغز دانه ها از بهترین خوراکی ها برای تقویت حافظه در روزهای امتحان به شمار می روند و برای این روزهای دانش آموزان و دانشجویان، خوراکی های مطلوبی محسوب می شوند.
1.کشمش و عسل
مغز برای فکر کردن درست و به یاد آوردن، به انرژی نیاز دارد. بهترین راه تامین سریع این انرژی، مصرف خوراکی های شیرین است بنابراین اگر در روز امتحان میل چندانی به خوردن صبحانه ندارید، حدود 15 کشمش و 2 گردوی کامل بخورید. اگر تمایل به مصرف خوراکی های گرم و نرم هم داشته باشید، می توانید یک لیوان شیر گرم را که با حداقل 2 قاشق غذاخوری عسل شیرین شده است، بنوشید. اگر به شیر حساسیت دارید و دستگاه گوارشتان با خوردن آن به هم می ریزد، در روز امتحان از نوشیدن آن صرف نظر کنید و به جای شیر یک سیب پوست کنده را با 2 قاشق غذاخوری عسل بخورید.
2. تخم مرغ و لبنیات
مواد غذایی سرشار از پروتئین مانند تخم مرغ، انواع مغزها، ماست، پنیر، نان های سبوس دار و شیر کم چرب، برای روزهای امتحان بهترین هستند. این خوراکی ها می توانند باعث بهبود عملکرد مغز و افزایش قدرت حافظه شوند.
3. آب پرتقال
آب پرتقال و سایر مرکبات، هم شیرین هستند و هم اشتها آور. ویتامین C فراوان موجود در آنها هم می تواند به عملکرد بهتر مغز کمک کند. پس یک لیوان آب مرکبات هم می تواند یکی از بهترین نوشیدنی برای روزهای امتحان باشد.
4. مربا
مربا از میوه های تازه و با حجم زیادی شکر تهیه شده است. شکر غلیظ شده موجود در مربا می تواند یکی از بهترین منابع تامین سوخت مغز باشد. بهتر است در روزهای امتحان، دور رژیم گرفتن را خط بکشید و کره و مربا را در برنامه غذایی تان بگنجانید.
5. انجیر خشک یا تازه
انجیر یکی از منابع دریافت مواد قندی است و اگر 3 عدد از آن را با 5 مویز، 1 قاشق غذاخوری عسل، 1 گردو، 2 بادام، 2 پسته و 5 توت خشک مخلوط کنید و بخورید، یک دوپینگ مغزی اساسی برای روز امتحان انجام داده اید.
6. موز و هندوانه
مصرف برخی میوه ها مانند موز، هندوانه، توت فرنگی، طالبی و پرتقال هم می تواند سوخت کافی برای داشتن تمرکز تامین کند و هم باعث تقویت حافظه برای به خاطر سپردن بیشتر و بهتر درس ها شود. سبزی هایی مانند هویج، اسفناج، بروکلی و مارچوبه هم می توانند باعث تقویت حافظه شوند.
مغز دانه ها سرشار از انواع آنتی اکسیدان ها و ویتامین E هستند و مصرف به اندازه آنتی اکسیدان ها و ویتامین E می تواند از زوال عقل، پیری زودرس و ابتلا به انواع سرطان ها پیشگیری کند.
7. ماهی و گردو
یکی از بزرگ ترین مشکلات روزها و شب های امتحان، اضطراب و استرس است اما امگا 3 که به وفور در ماهی های چربی مانند سالمون. قزل آلا و گردو یافت می شود، می تواند باعث کاهش اضطراب و ایجاد تمرکز شود. بهتر است 2 گردو را در صبحانه و هفته ای 3 بار ماهی را در وعده ناهار یا شامتان بخورید.
8. غلات کامل
خوردن منابع کربوهیدراتی مانند برنج سفید، ماکارونی و سیب زمینی باعث احساس سیری و پری شدید و ایجاد خواب آلودگی می شوند پس بهتر است در روزهای امتحان از مصرف این مواد غذایی پرهیز و نان های سبوس دار یا برنج و ماکارونی قهوه ای که هضم سریع تر و ساده تری دارند، را جایگزین کنید.
9. شکلات تلخ
شکلات های تلخی که حداقل 75 درصد کاکائو دارند، منبعی بسیار عالی برای دریافت انواع آنتی اکسیدان ها و فلاونوییدها محسوب می شوند. فلاونوییدها باعث افزایش قدرت تمرکز و توجه می شوند و به یادگیری و به خاطر سپردن مطالب کمک می کنند. به همین دلیل مصرف حدود 15 گرم شکلات تلخ در روزهای امتحان توصیه می شود.
10. قرص مولتی ویتامین
اگر احساس می کنید در روزهای امتحان به علت استرس و اضطراب بیش از حد، اشتهای چندانی به خوردن تمام گروه های غذایی ندارید و تمام ریز مغذی های مورد نیاز بدنتان را هم دریافت نمی کنید، بهتر است تا پایان آخرین امتحان، روزی یک قرص مولتی ویتامین بخورید. ویتامین B موجود در این قرص ها به کارکرد بهتر مغز کمک می کند. آهن، کلسیم و روی موجود در مولتی ویتامین ها هم علاوه بر افزایش توانایی بدن و قدرت تمرکز، باعث از بین رفتن استرس می شوند.
11. چای سبز
پلی فنول ها و آنتی اکسیدان های موجود در چای سبز باعث ایجاد آرامش روانی و تقویت حافظه می شوند. به همین دلیل توصیه می شود در روزهای امتحان حداقل 2 فنجان چای سبز گرم بنوشید.
ریحان: معجزهی طبیعت را باور کن
نفخ، سوزش معده، گرفتگی عضلات، خستگی و غیره. اگر در آشپزخانهتان ریحان داشته باشید نگران هیچ یک از این مشکلات نباشید.
ریحان یک سبزی درمانگر واقعی است که لازم است همیشه در منزل داشته باشید. با ما همراه باشید تا با گوشه ای از دنیای درمانگر ریحان آشنا شوید.
ریحان برای مقابله با نفخ و ترش کردن معده
اگر دچار مشکلات گوارشی مانند نفخ، گاز معده، سوزش و ترش کردن معده هستید میتوانید به افشرهی خوراکی ریحان اعتماد کنید. میپرسید چرا؟ به خاطر این که افشرهی خوراکی ریحان باعث ترشح بیشتر شیرهی معده شده و مشکلات مربوط به عدم هضم غذا را رفع میکند. این گیاه معطر حاوی ترکیباتی است که برای کبد نیز مفید میباشند. در واقع ریحان باعث ترشح صفرا شده و به هضم بهتر چربیها کمک میکند.
روش مصرف
دو قطره افشرهی خوراکی ریحان را با مقدار کمی عسل و یا روغن زیتون مخلوط کنید. آن را در دهان بگذارید و بلافاصله قورت ندهید. میتوانید از خود ریحان استفاده کنید و از آن جوشانده درست کنید. کافی است که چند برگ ریحان تازه را در آب در حال جوش بریزید و بگذارید بجوشد.
توجه توجه
توجه داشته باشید که مصرف افشرهی خوراکی ریحان نباید روزانه بیش از 4 قطره باشد. مصرف افشره های خوراکی برای خانمهای باردار، شیرده و همچنین کودکان مورد منع مصرف دارد.
ریحان برای مقابله با گرفتگی عضلات
افشرهی خوراکی ریحان برای رفع گرفتگی عضلات و تسکین دردهای عضلانی موثر است. افشره این گیاه جریان خون را تنظیم میکند. زمانی که خون در بدن ما به خوبی جریان داشته باشد بدن تقویت شده و خستگی عضلانی کاهش مییابد.
روش مصرف
چند قطره از افشرهی خوراکی ریحان را روی عضلات گرفته و دردناک بمالید. توجه داشته باشید که اول یک بخشی از پوستتان را امتحان کنید چون ممکن است پوست حساسی داشته باشید و افشرهی خوراکی ریحان باعث بروز آلرژی پوستی شود.
ریحان برای افرادی که از خستگی شکایت میکنند مفید است. بعد از صبحانهی
کامل میتوانید برای خودتان یک جوشاندهی خوش طعم با برگهای تازهی ریحان آماده کنید و خستگی را از همان ابتدا از خود برانید
ریحان: ضد اسپاسم
افشرهی خوراکی ریحان شهرت زیادی برای رفع اسپاسم های گوارشی، گرفتگی روده، حالت تهوع و استفراغ دارد. این افشرهی خوراکی همچنین برای خانمهایی که از مشکلات هورمونی و عادتهای ماهانهی دردناک رنج میبرند بسیار مفید است.
روش مصرف
دو قطره افشرهی خوراکی ریحان را با یک قطره افشرهی خوراکی دیگر مخلوط کرده و زیر شکم خود را ماساژ دهید. این کار برای رفع اسپاسم فوقالعاده است.
ریحان: خداحافظ خستگی، سلام به خوابی راحت
ریحان برای افرادی که از خستگی شکایت میکنند مفید است. بعد از صبحانهی کامل میتوانید برای خودتان یک جوشاندهی خوش طعم با برگهای تازهی ریحان آماده کنید و خستگی را از همان ابتدا از خود برانید. اما توجه داشته باشید که ریحان میتواند نتیجهی بر عکسی هم بدهد. بستگی به اشخاص دارد. از آنجایی که این گیاه خاصیت ضد اسپاسمی دارد اگر شبها مصرف شود به داشتن خوابی راحت کمک میکند.
روش مصرف
بعد از یک روز کاری سخت و یا یک غذای سنگین، جوشاندهی برگهای تازهی ریحان میتواند خواب راحتی را برای شما به ارمغان بیاورد.
توجه توجه
توجه داشته باشید که ریحان حاوی میزان زیادی استراگول است. زمانی که این ترکیب ریحان به میزان زیادی مصرف شود میتواند سرطانزا شود. برای همین توصیه میکنید که استفاده از آن به عنوان دارو بیش از هشت روز نباشد به خصوص اگر از افشرهی خوراکی آن استفاده میکنید. در عوض میتوانید به طور مرتب از این سبزی معطر در غذاهایتان استفاده کنید و از عطر و طعم و خواص آن بهرهمند شوید.
ریحان: یک گیاه معطر سرشار از آنتی اکسیدان
ریحان یک سبزی معطر است که میتواند فعالیت رادیکالهای آزاد را محدود کند. رادیکالهای آزاد در بدن کاری به جز آسیب زدن به سلولها و بروز بیماریهای مختلف ندارند. به ویژه این که یکی از عوامل ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی همین رادیکالهای آزاد هستند. آنتی اکسیدان های طبیعی موجود در ریحان شما را از آسیبهای گذر زمان، پیری زودهنگام سلولها و همچنین بیماریهای پوستی حفظ میکنند.
روش مصرف
با برگهای تازهی ریحان جوشانده تهیه کرده و میل کنید.
بعد از یک روز کاری سخت و یا یک غذای سنگین، جوشاندهی برگهای تازهی ریحان میتواند خواب راحتی را برای شما به ارمغان بیاورد
توجه توجه
باز هم تاکید میکنیم که مصرف افشرهی خوراکی ریحان نباید روزانه بیش از 4 قطره باشد. مصرف افشرههای خوراکی برای خانمهای باردار، شیرده و همچنین کودکان مورد منع مصرف دارد. اگر از ریحان به صورت جوشانده یا افشرهی خوراکی و برای درمان استفاده میکنید بیش از هشت روز در ماه نباشد.
سالم و تندرست باشید.
طرز تهیه ماءالشعیر طبی
دستور تهیه ماءالشعیر طبی چنین است:
۵۰ گرم جوی پوست کنده سالم (نه پرک و نه نیمکوب) را با چهار لیوان آب (یک لیتر)، با حرارت ملایم، آهسته بجوشانید تا وقتی که جوها به حالت شکفته و کاملاً پخته برسند. این زمان به طور متوسط ۴۰ تا ۵۰ دقیقه طول می کشد. پس از آن، تا این ترکیب سرد نشده، آن را صاف کنید و در جای خنک قرار دهید تا سرد شود. از این چهار لیوان بیش از سه لیوان جو به دست می آید که حداکثر دو روز در یخچال قابل نگهداری است. نوشیدن این مایع بهتر از هر نوشیدنی دیگری می تواند در برابر استرس گرمایی و تشنگی و تحلیل رطوبات، فرد را محافظت کند. البته کسانی که معده سرد و/یا تر داشته باشند بهتر است در هر لیوان آن یک قاشق مرباخوری عسل حل کنند و سپس آن را بنوشند. ماء الشعیر طبی نباید غلیظ و ژله ای شود و الا تأثیر آن معکوس خواهد شد. اگر جو کاملاً مرغوب و مناسب باشد رنگ ماءالشعیر به سرخ ملایم و کمرنگ مایل می شود.
هنگام مصرفِ عادی، ماء الشعیرِ به دست آمده باید تکان داده شود تا دُردی و بخش رقیق آن با هم مخلوط شوند و فرد از غذائیت ماء الشعیر نیز منتفع شود.
در صورتی که نوشیدن ماء الشعیر همراه با رسوب آن برای خورنده خوشایند نباشد، می تواند فقط قسمت آبکی رقیق بالای آن را بنوشد و دُردی آن را دور بریزد، بدین ترتیب فرد از کیفیت سردی دهندگی و تری بخشی ماء الشعیر طبی بهره مند می شود ولی از غذائیت آن سودی نمی برد.
مصرف این فرآورده خانگی به فرد (به خصوص فردی که مزاج گرم و خشک دارد) کمک می کند تا از خشکی پوست، زردی رنگ پوست بدن، گودافتادگی چشم ها، یبوست، غلظت خون، تحریک پذیری عصبی، آزردگی های کلیوی احتمالی و … دور بماند
ریباس
ریباس
لطیف کننده مواد بدن، نشاط آور، و مقوی معده و احشا و کبد گرم مزاجان است، دل به هم خوردگی ها و تشنگی ناشی از حرارت و غلبه خلط صفرا بر بدن را از بین می برد، صاف کننده خون و خلط صفرا است، در برخی انواع بواسیر، تپش قلب های غیر عادی و ناشی از گرما، برخی انواع وسواس، بیماری های پوستی همراه با تب، یرقان و اسهال های صفراوی مفید است.
در طب عامیانه برای بندآوردن اسهال، افزایش اشتها، تصفیه خون کاربرد دارد.
اما به طور کلی مصرف زیاد آن برای سینه، دستگاه عصبی و نیروی جنسی زیان آور است و در سردمزاجان باعث ایجاد انسدادهای روده ای و یبوست می شود. اصلاح کننده آن انیسون و عسل است.
همچنین مصرف مداوم و بسیار زیاد آن به دلیل داشتن اگزالات برای افرادی که احتمال سنگ کلیه یا مثانه دارند جایز نمی باشد.
طرز تهیه شربت ریباس
● مواد لازم
▪ ریواس ۱ کیلو
▪ شکر ۱ کیلو
● طرز تهیه :
ابتدا ریواس ها را کاملا” با آب بشویید و با چاقو پوست آن را بکنید و مغز داخلی آن ، که کاملا” از پوسته خارجی جدا کرده اید و مغز سفید آن را به تکه های کوچک ۸ سانتیمتری برش بزنید .
سپس ریواس های خرد شده را در ظرف مورد نظر بریزید و شکر را به آن اضافه کنید .
شکر و ریواس را مخلوط کنید تا کاملا” ریواس ها به شکر آغشته شوند .
این مخلوط را ۲۴ ساعت بدون حرارت در ظرف و بیرون از یخچال ( محیط خیلی گرم نباشد ) نگه دارید و هر ۶ ساعت یک بار آن را هم بزنید تا شکر کاملا” به شیره و شهد تبدلیل شود .
بعد از ۲۴ ساعت شربت ریواس را از صافی رد کنید .
اگر بعد از یک شبانه روز هنوز دانه های شکر در داخل ظرف مانده است می توانید آن را کمی حرارت دهید تا به شربت تبدیل شود.
شربت آماده مصرف است . این شربت در هنگام استفاده باید با آب رقیق شود و در یخچال نگهداری شود .