ریباس
ریباس
لطیف کننده مواد بدن، نشاط آور، و مقوی معده و احشا و کبد گرم مزاجان است، دل به هم خوردگی ها و تشنگی ناشی از حرارت و غلبه خلط صفرا بر بدن را از بین می برد، صاف کننده خون و خلط صفرا است، در برخی انواع بواسیر، تپش قلب های غیر عادی و ناشی از گرما، برخی انواع وسواس، بیماری های پوستی همراه با تب، یرقان و اسهال های صفراوی مفید است.
در طب عامیانه برای بندآوردن اسهال، افزایش اشتها، تصفیه خون کاربرد دارد.
اما به طور کلی مصرف زیاد آن برای سینه، دستگاه عصبی و نیروی جنسی زیان آور است و در سردمزاجان باعث ایجاد انسدادهای روده ای و یبوست می شود. اصلاح کننده آن انیسون و عسل است.
همچنین مصرف مداوم و بسیار زیاد آن به دلیل داشتن اگزالات برای افرادی که احتمال سنگ کلیه یا مثانه دارند جایز نمی باشد.
طرز تهیه شربت ریباس
● مواد لازم
▪ ریواس ۱ کیلو
▪ شکر ۱ کیلو
● طرز تهیه :
ابتدا ریواس ها را کاملا” با آب بشویید و با چاقو پوست آن را بکنید و مغز داخلی آن ، که کاملا” از پوسته خارجی جدا کرده اید و مغز سفید آن را به تکه های کوچک ۸ سانتیمتری برش بزنید .
سپس ریواس های خرد شده را در ظرف مورد نظر بریزید و شکر را به آن اضافه کنید .
شکر و ریواس را مخلوط کنید تا کاملا” ریواس ها به شکر آغشته شوند .
این مخلوط را ۲۴ ساعت بدون حرارت در ظرف و بیرون از یخچال ( محیط خیلی گرم نباشد ) نگه دارید و هر ۶ ساعت یک بار آن را هم بزنید تا شکر کاملا” به شیره و شهد تبدلیل شود .
بعد از ۲۴ ساعت شربت ریواس را از صافی رد کنید .
اگر بعد از یک شبانه روز هنوز دانه های شکر در داخل ظرف مانده است می توانید آن را کمی حرارت دهید تا به شربت تبدیل شود.
شربت آماده مصرف است . این شربت در هنگام استفاده باید با آب رقیق شود و در یخچال نگهداری شود .