اهمیت و جایگاه محلس شورای اسلامی از منظر امام و رهبر
اهمیت و جایگاه مجلس شورای اسلامی از منظر امام و رهبری
اهميت و جايگاه مجلس شوراي اسلامي و نقش حضور مردم در صحنه بر همه روشن است. هر چه از عمر پر برکت جمهوري اسلامي ايران مي گذرد، مردم متعهد و انقلابي ايران اسلامي به اهميت حضور و نقش تعيين کننده خود در تمامي صحنه هاي انقلاب، آگاهتر مي شوند و از دوام و بقاء انقلاب خود را بهتر درمي يابند. از آغاز انقلاب اسلامي تا کنون يکي از اهداف شوم استکبار جهاني، دورکردن مردم از صحنههاي انقلاب بوده و به انواع ترفندها متوسل شدهاند، ولي به لطف خداوند تبارک و تعالي ملت شريف و سرافراز ايران با حضور عظيم خود در صحنههاي گوناگون انقلاب، اين حقيقت را به اثبات رسانيدهاند که از وحدت و انسجام آنان چيزي کم نشده و استکبار و مزدوران آنان تا ابد حسرت گسستن اتحاد و يکپارچگي ملت ما را به گور خواهند برد.
حضرت امام ضمن اشاره به وضعيت مجلس قبل از انقلاب اسلامي، در مورد اهميت مجلس شوراي اسلامي و نقش مردم چنين مي فرمايد: «ما ديديم که اسلام و کشور ايران چه صدمات بسيار غم انگيزي از مجلس شوراي غير صالح و منحرف از بعد از مشروطه تا عصر رژيم جنايتکار پهلوي و از هر زمان بدتر و خطرناکتر در اين رژيم تحميلي فاسد (پهلوي) خورد چه مصيبتها و خسارتهاي جانفرسا از اين جنايتکاران بيارزش و نوکر مآب به کشور و ملت وارد شد. از بعد از مشروطه هيچگاه به قانون اساسي عمل نشده… اکنون که باعنايت پروردگار و همت ملت عظيم الشأن، سرنوشت کشور به دست مردم افتاده و وکلاء از خود مردم و با انتخاب خودشان، بدون دخالت دولت و خانهاي ولايات به مجلس شوراي اسلامي راه يافتند و اميد است که با تعهد آنها به اسلام و مصالح کشور جلوگيري از هر انحراف بشود».
«…از گناهان بزرگ نابخشودني، مسامحه در امر مسلمين است. هر کس به مقدار توانش و حيطه نفوذش لازم است در خدمت اسلام و ميهن باشد و با جديت از نفوذ وابستگان استعمار و منحرفان از مکتب بزرگ اسلام جلوگيري نمايند، …بايد با هوشياري مراقب باشيد و با احساس اولين قدم نفوذي به مقابله برخيزيد و به آنها مهلت ندهيد».
وصيتنامه سياسي الهي، ص17 و18
از ديدگاه مقام معظم رهبري مجلس شوراي اسلامي به عنوان يک رکن اساسي و مهم براي اداره امور کشور و آينهاي است که منعکس کننده تواناييها، خواستها، موضعگيريها، اقتدار و پايبندي به آرمانهاي يک ملت ميباشد و احساس مسئوليت مردم نسبت به مسائل کشور از مجاري انتخابات، بيانگر راز پايداري و اقتدار جمهوري اسلامي ايران است. ايشان مجلس شوراي اسلامي را عصاره يک ملت مي دانند که با نگاهي مسئولانه در برابر اسلام، انقلاب و مصالح عاليه نظام مي بايستي به امور کشور بپردازند. اين نگرش در پيامها و ديدارهاي ايشان به مجلس و کارگزاران نظام بارها مورد تأکيد قرار گرفته است. ايشان در باب اهميت مجلس شوراي اسلامي ميفرمايند: «مجلس شوراي اسلامي، يک مرکز اساسي و تعيين کننده براي انقلاب است، همه سر رشته هاي امور، به مجلس شوراي اسلامي برميگردد.» 22/9/68
از ديدگاه ايشان مجلس، مظهر حضور و اراده مردم در صحنه هاي گوناگون سياسي و اقتصادي کشور است. اگر مردم چيزي را در زمينه هاي اقتصادي، سياسي، فرهنگي و… که به سرنوشت کشور هم ارتباط پيدا ميکند، بايد اراده خويش را از حنجره و زبان نماينده خود بيرون بدهند و به صورت قانون درآورند و اين قانون در سطح کشور عمل بشود.
بنابراين مجلس شوراي اسلامي، مظهر وحدت ملي و يکپارچگي و اتفاق همه گروهها و قوميتها و سلايق و عقايد است. در اين مجلس که از منتخبان حقيقي ملت بزرگ ايران تشکيل شده است، نمايندگان شهرها و استانهاي دور و نزديک، نمايندگان اقوام گوناگون ايراني، نمايندگان سلايق و عقايد سياسي، نمايندگان اقليتهاي ديني در کنار مسلمانان، همه با هم براي انجام وظايف قانوني مجلس شوراي اسلامي همکاري و تلاش ميکنند.
اين يکي از باشکوهترين جلوههاي اتحاد ملت ايران است. اينجا همه براي پيشرفت ايران اسلامي و سربلندي و پيروزي نظام پر افتخار جمهوري اسلامي مجاهدت مي کنند و همه يک هدف را مي جويند.» 11/3/75
يک چنين مجلسي شکل نميگيرد مگر در چارچوب قوانين و معيارهاي تعيين شده و با مشارکت گسترده، فعال و با انگيزه مردم آگاه و هوشيار اين سرزمين، که همواره در طول تاريخ انقلاب اين هوشياري خود را به اثبات رساندهاند و واقفند که دفع هر گزند و تهديد و رسيدن به قله هاي پيشرفت، رفاه و سربلندي، مستلزم حضور فعال و آگاهانه آنها در تعيين سرنوشت خويش خواهد بود.
شکل گيري مجلس قانونگذاري در هر کشوري نوعي توافق ملي براي اداره امور جامعه در سايه همبستگي، همدلي و همکاري ميباشد. اين مفهوم در نظام مردم سالاري ديني که اتحاد از بنيادي ترين عناصر تشکيل و تاسيس آن بوده است اهميت مضاعفي دارد.